Matlagningskurs

Kikärter i airfryer, köksutrustning

Kikärtor som vi rostade i en airfryer!

Råvaror, matlagningskurs, huvudrätt

Några råvaror till kvällens huvudrätt på dagens matlagningskurs.
förrätt, pilgrimsmusslor, matlagningskurs
Kvällens förrät på matlagningskursen.
Kvällens förrätt.

Idag hade jag ett gäng härliga adepter på Electrolux som var jätteduktiga.

Förutom handledning med matlagningen så får de massa information och tips om all köksutrustning som vi använder.

Tillsammans lagade vi en tre rätters middag som de sedan fick avnjuta.

Gänget delas upp i en grupp för varje rätt, som sedan tillreds efter färdigskrivna recept. Vi testar airfryers, sousvide och massa andra metoder och grejor.

För att få veta mer om upplägg eller för bokning kika in här.

Äntligen!

Nu är vi igång igen efter den hemska pandemin. Igår hade var det dags gör ännu ett roligt event på Electrolux. Ett gäng med vitvaru & köks säljare ifrån en kedja avslutade en hel dags utbildning med ett roligt matlagningsevent.

Under min handledning så fick gänget (ca 30 pers) laga till och servera en 3-rätters meny och genom detta passa på att använda ugnar och utrustning i visningsköket. Fokus låg på ånga och sous-vide.

Gästerna lämnade tillställningen trötta, mätta och nöjda!

Nästa vecka kör vi ett nytt gäng med samma upplägg.

Hyr en kock

LAxtartar
En härlig förrätt.

Nu har jag avverkat ännu ett trevligt Hyr en kock eller hemma hos event. Trevliga människor och ännu ett fint hemmakök! Hur funkar detta? Jo, man kontaktar mig till exempel här, så diskuterar vi fram ett menyförslag som passar er och ett datum för detta. Sen får ni ett vintips till menyn så att ni hinner införskaffa valda drycker inför middagen. Jag kommer på utsatt tid med alla råvaror, tillreder maten och serverar denna vid bordet. Allt ni behöver göra är att sitta och njuta!

Företagsevent med World on a platter

Igår var jag ute på ett företag som hade bjudit in kunder och partners för ett ”Hemma hos” event på kontoret. Möten och mingel med mat och dryck. Jag levererade 4 olika mingelrätter, varav 3 stycken som var 100% växtbaserade till ett glatt och trevligt gäng. Tack för igår!

Plock & mingel levererat av world on a platter.

Pulled pork tacos i min kiosk av world on a platter

Pulled pork tacos i koiosken
Här står jag och säljer pulled pork tacos!

Nu har jag testat att köra Pulled pork tacos i min kiosk ett par helger. Pulled pork tacos, den perfekta helglunchen när man är ute på språng! Jätteroligt tycker jag! Dofterna runt om i området när jag värmer på några portioner på Muurikkan, den är sagolik. Den lockar till sig flanerande glada människor. Jag säljer grillkorv, Pulled pork tacos, kaffe och fika. Jag värmer på tortillan på Muurikkan, på med pulled pork, hemgjord coleslaw, härlig picklad rödlök, lite BBQ-sås. Några droppar hot sauce och till sist en kvist med koriander. Välkomna förbi på en taco eller två! Ni hittar mig här. För att se när jag står på plats så kan man följa mig på instagram här, eller maila kontakta mig via mail.

world on a platter öppnar kiosk!

Worldonaplatter öppnar kiosk! Nu har jag dragit igång ett kul projekt som jag har funderat länge på. Jag har fått tillstånd för tillfällig försäljning runt de fina promenadstråken runt Mälaren där jag bor! Initialt så kör jag lite enklare grejor som grillkorv, kaffe, godis, lite snack samt lite olika drycker. Detta kommer jag att utveckla inom kort, och tänker servera trevlig streetfood lunch för folk som är ute och helgpromenerar. Välkomna förbi på en fika! Hitta mig här… eller kontakta mig för mer info.

worldonaplatter öppnar kiosk
Kiosken i Örnsberg

Härliga grönsaker!

Vackra färger.

Härliga grönsaker med vackra färger! här har jag varsamt rostat minizucchini, minifänkål och babymorötter i lite havsalt, vitpeppar, timjan och olivolja. Dessa serverade jag till en ugnsstekt torskrygg. Vad man ska tänka på när man rostar grönsaker är att man inte ska ha för hög temperatur i ugnen. Jag rostade dem på 120° i varmluft. Vid lägre temperatur behåller grönsakerna både textur, färger och smak. Testa nästa gång!

Tacokiosken är öppen nu på lördag 4/2 från 11.30. Välkomna! Klicka här för mer info!