World on a platter ordnar möhippan

vegan
Vegansk möhippa

I lördags var world on a platter ute på ”Hyr en kock” uppdrag igen. Jag fixade möhippan för 13 glada och hungriga gäster som hade anlitat mig för att guida dem igenom tillagningen av en 3-rätters middag som var 100% vegansk! Trångt och högljutt blev det, och en kanontrevlig kväll!

Anlita mig för er nästa middag! Klicka här för kontakt!

Surdegsbröd

Nybakta…

För första gången på länge har jag ”motionerat” min surdegs starter och satt en sats med härliga frasiga frallor. Surdegsbrödet är mättande och nyttigt. Allt jag använder är ett bra sjysst mjöl, utan massa tillsatser, oraffinerat havssalt och vatten. Mer behövs inte. En nybakt surdegsfrala och en kopp nybryggt kaffe är en mycket bra start på jobbet en måndag morgon! För att se hur jag gör, gå in på min youtube kanal här.

Ännu ett ”Hyr en kock” event levererat!

Förrätten klar att serveras!

Hyr en kock, ett fantastiskt koncept. Tänk er den fantastiska fredagkvällen, dukningen är klar, gästerna anländer och välkomstdrinken serveras.

Då plingar det på dörren, och in kommer kocken med hela middagen förberedd. Ni behöver inte tänka på någonting förutom att drycken är kyld. Jag sätter upp i köket, lägger upp förrätten och serverar den när ni satt er till bords. Jag presenterar menyn och medans ni sitter och njuter av mat och dryck förbereder jag varmrätten.

Middagen fortsätter, och när desserten är serverad så är köket städat, allting bortplockat och jag tackar för mig och lämnar er till en fortsatt trivsam kväll! Det är så ”Hyr en kock ” fungerar när man anlitar world on a platter!

Svårare än så behöver det inte vara att ha vänner eller familj hemma på middag. Kontakta mig så berättar jag mer!

Höstigt ankbröst från Hyr en kock!

Ett härligt rosastekt ankbröst toppat med pistagecrunch, serverat med apelsin & portvinssky, krispiga grönsaker samt en potatisfondant fylld med confiterat anklår. Denna vackra varmrätt (eller något annat gott) kan jag komma hem och tillaga i ert kök om ni vill! Kontakta mig här så löser vi detta!

Självplock av majs!

Självplock av majs! Igår provade jag på något jag aldrig gjort förut. Jag plockade majs på en majsodling utanför Stallarholmen, på Klippinge gård. Väldigt lättplockat och fantastiskt god majs!

Fantastiskt med gårdsbutiker!

Fantastiska råvaror, härligt att jobba med!

Jag är ute på resande fot, och var naturligtvis tvungen att stanna på Tolby gårds gårdsbutik på vägen upp till Fårö! Härliga råvaror, bokstavligen odlade runt hörnet. Fantastiskt att få laga mat med så fina råvaror!

Hyr en kock i Stockholm är ute på Grillning på ett 50-års kalas,

World on a platter är ute på ännu ett fantastiskt trevligt ”Hyr en kock” gig!

Ett 50-års kalas där jag tillagar och serverar en grillbuffé.

Vad är mer energigivande än känslan av att stå utomhus en fantastiskt fin sommarkväll och få leverera glädje och grillat till en fantastisk samling med härliga människor. Den är svårslagen tycker jag! På bilden gör jag klart grillarna för att köra på kycklingspett och mixgrill. En väldigt smidig setup att jobba med när grillarna står bredvid varandra på det där viset. Man får automatiskt en bra arbetsyta mellan grillarna. Självklart så tänder jag briketterna med skorstenständare och tändkuber. Tändvätska undviker jag. Det luktar inget gott, och är onödiga utgifter tycker jag. Fyll kannan med önskad mängd briketter, tänd 1-2 kuber på grillgallret och ställ skorstenen ovanpå. Efter ca 20 minuter, beroende på väder och vind så har du en perfekt glöd. Då är det bara att hälla upp briketterna i grillen efter vilken grillmetod man tänker använda sig av. Smidigt!

Detta är ännu ett sätt att anlita mig för ”Hyr en kock”.

Kvällen till ära har jag laddat upp med 2 stycken Weber 57 cm kolgrillar.

Vill ni anlita world on a platter för att hyra en kock till ett liknande event? Kontakta mig så löser vi det!

Hyr en kock
2 x Weber Performer 57 cm laddas för middagen.

Hyr en kock, hur fungerar det?

När ni vill ha hjälp med middagen hemma, så är det bara att kontakta mig för förslag. Vi kommer överens om datum, plats och tid. Sedan får ni några olika menyförslag som ni kan kika igenom i lugn och ro. Vi diskuterar fram något som ni är nöjda med. Självklart får ni ett vinförslag på viner som finns på ert närmsta systembolag om ni vill, då blir det lättare för er att inhandla drycken. Sedan kommer jag hem till ert kök och serverar er. Efter att desserten är serverad så avviker jag, och er kväll fortsätter!

Så här kan det se ut hemma i ert kök.

Den härliga ramslöken…

Ramslökens tid är nu. Denna härliga ört, som smakar en hel del vitlök, fast ändå inte. Här har jag gjort en olja på ramslöken, och serverar den med smörstekt uerfilé samt lite tryffelkräm och härlig vit sparris.

Uerfilé med ramslök, tryffel och vit sparris