Härliga grömsaket!

Vackra färger.

Härliga grönsaker med vackra färger! här har jag varsamt rostat minizucchini, minifänkål och babymorötter i lite havsalt, vitpeppar, timjan och olivolja. Dessa serverade jag till en ugnsstekt torskrygg. Vad man ska tänka på när man rostar grönsaker är att man inte ska ha för hög temperatur i ugnen. Jag rostade dem på 120° i varmluft. Vid lägre temperatur behåller grönsakerna både textur, färger och smak. Testa nästa gång!

Fredagsmiddagen är förberedd!

Precis färdig och ”pulled” pork!

Fredagsmiddagen är nu förberedd! Efter ca 3 timmar i rök på Webergrillen, och 8 timmar i crockpot så är nu middagen förberedd. Doften i hela lägenheten är ljuvlig, och jag längtar verkligen till ikväll.

Pulled pork!

Pulled pork in the making!

Nu är det dags för lite Pulled pork! Jag har preppat en härlig fläskkarré som jag injicerat med äppeljuice ich sedan runbat. Nu får den ligga inplastad i kylen över natten. Imorgon skall jag först röka den på grillen, och sedan köra klart den i Crock pot hrytan! Mums.

World on a platter on tour igen med hyr en kock konceptet!

I helgen levererade world on a platter ännu ett Hyr en kock event i Stockholmsområdet. Närmare bestämt på Vackstanäs gymnasieskola. Detta gig genomfördes i samarbete med Sveriges kockar, i Göteborg.Jag fick handleda gänget i ett jättefint restaurangskolekök.

Tolv glada deltagare som fick handledning att i att laga en trevlig tre rätters meny.

Kontakta oss gärna för att boka ett möte, så kan vi diskutera vad vi kan göra för er! Klicka här!

World on a platter ordnar möhippan

vegan
Vegansk möhippa

I lördags var world on a platter ute på ”Hyr en kock” uppdrag igen. Jag fixade möhippan för 13 glada och hungriga gäster som hade anlitat mig för att guida dem igenom tillagningen av en 3-rätters middag som var 100% vegansk! Trångt och högljutt blev det, och en kanontrevlig kväll!

Anlita mig för er nästa middag! Klicka här för kontakt!

Surdegsbröd

Nybakta…

För första gången på länge har jag ”motionerat” min surdegs starter och satt en sats med härliga frasiga frallor. Surdegsbrödet är mättande och nyttigt. Allt jag använder är ett bra sjysst mjöl, utan massa tillsatser, oraffinerat havssalt och vatten. Mer behövs inte. En nybakt surdegsfrala och en kopp nybryggt kaffe är en mycket bra start på jobbet en måndag morgon! För att se hur jag gör, gå in på min youtube kanal här.

Ännu ett ”Hyr en kock” event levererat!

Förrätten klar att serveras!

Hyr en kock, ett fantastiskt koncept. Tänk er den fantastiska fredagkvällen, dukningen är klar, gästerna anländer och välkomstdrinken serveras.

Då plingar det på dörren, och in kommer kocken med hela middagen förberedd. Ni behöver inte tänka på någonting förutom att drycken är kyld. Jag sätter upp i köket, lägger upp förrätten och serverar den när ni satt er till bords. Jag presenterar menyn och medans ni sitter och njuter av mat och dryck förbereder jag varmrätten.

Middagen fortsätter, och när desserten är serverad så är köket städat, allting bortplockat och jag tackar för mig och lämnar er till en fortsatt trivsam kväll! Det är så ”Hyr en kock ” fungerar när man anlitar world on a platter!

Svårare än så behöver det inte vara att ha vänner eller familj hemma på middag. Kontakta mig så berättar jag mer!

Höstigt ankbröst från Hyr en kock!

Ett härligt rosastekt ankbröst toppat med pistagecrunch, serverat med apelsin & portvinssky, krispiga grönsaker samt en potatisfondant fylld med confiterat anklår. Denna vackra varmrätt (eller något annat gott) kan jag komma hem och tillaga i ert kök om ni vill! Kontakta mig här så löser vi detta!

Självplock av majs!

Självplock av majs! Igår provade jag på något jag aldrig gjort förut. Jag plockade majs på en majsodling utanför Stallarholmen, på Klippinge gård. Väldigt lättplockat och fantastiskt god majs!